Over ons

Wij werken het liefst met onze klanten samen. Wij zijn experts in scenariodenken, visievorming en strategie, maar de klant blijft de specialist op het eigen vakgebied. Daarom streven we naar co-creatie, waarin ieders kennis en vaardigheden optimaal worden benut en we gezamenlijk tot het beste resultaat komen.

Paul de Ruijter

Directeur

Jolanda van Heijningen

Adjunct-directeur/senior projectmanager

Renate Kenter

Senior strategieconsultant, facilitator en trainer

Friso van Nimwegen

Strategieconsultant en schrijver

Sharda Tewari

Trendwatcher, projectmanager en trainer

Reinier Hattink

Strategieconsultant, facilitator en trainer

Femke Pennink

Schrijver en onderzoeker

Kwint Kramer

Junior strategieconsultant

Jannie Pruimers-Lanenga

Administratief-financieel medewerkster

Iris Lijkendijk

Junior onderzoeker

Vacature

Kom jij bij ons werken?

Paul de Ruijter

Directeur

Ir. Paul de Ruijter (Bedrijfskundig Ingenieur, Universiteit Twente) werkt al meer dan 25 jaar als begeleider van scenario- en strategieprojecten. Hij ontwikkelde zijn expertise bij Shell Group Planning in Londen, bij de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen in Amsterdam en bij Global Business Network in de VS.

Sinds 1996 werkt Paul met zijn team als De Ruijter Strategie aan internationale strategieprojecten voor overheden, brancheverenigingen en bedrijfsleven. Daarnaast is hij Distinguished Lecturer voor Universiteit Nyenrode, waar hij bij professionals en bestuurders het belang van een toekomstbestendige koers op de agenda zet.

Lees hier meer over Paul.

Jolanda van Heijningen

Adjunct-directeur/senior projectmanager

Als adjunct-directeur/senior projectmanager houdt Jolanda van Heijningen (International Business & Languages, Hogeschool voor Economische Studies Amsterdam) bij De Ruijter Strategie het overzicht over de portefeuille aan strategie- en scenarioprojecten. Behalve projectmanager, schrijver en (eind)redacteur is zij ook algemeen aanspreekpunt voor de opdrachtgevers.

Sinds 2003 heeft Jolanda al vele toekomstverkenningen en strategietrajecten begeleid bij o.a. het COA, pensioenfondsen ABP, BPL en PMT, het Ministerie van BZK, het Ministerie van SZW en diverse brancheverenigingen, gemeenten en woningcorporaties, meestal in de rol van projectmanager en schrijver.

Voordat Jolanda in 2003 bij De Ruijter Strategie aan de slag ging, werkte ze als copywriter en direct marketing specialist, o.a. bij Yves Rocher Nederland en Fortis Bank. Daar heeft ze geleerd dat een doordacht plan van aanpak, heldere communicatie en oog voor detail het eindresultaat kunnen maken of breken; een inzicht waar ze bij De Ruijter Strategie nog dagelijks plezier van heeft.

 

Renate Kenter

Senior strategieconsultant, facilitator en trainer

Renate Kenter (Politicoloog, Universiteit van Amsterdam) is sinds 2005 strategieconsultant, facilitator en trainer bij De Ruijter Strategie. Ze heeft uitgebreide ervaring in het ontwerpen en faciliteren van scenario-to-strategy-trajecten in zowel de publieke als de private sector (o.a. bij gemeenten, ministeries, waterschappen, zorginstellingen, brancheverenigingen en onderwijsinstellingen). Voordat Renate bij De Ruijter Strategie aan de slag ging, heeft zij gewerkt bij het Center of Organisational Learning and Change (OLC) van Business Universiteit Nyenrode.

Het faciliteren van de (strategische) dialoog tussen mensen met verschillende disciplines en invalshoeken, en het daardoor in gang zetten van verandering, vindt zij elke keer weer een prachtig proces. Op deze manier heeft zij de afgelopen jaren vele constructieve verbindingen gelegd tussen o.a. bestuurders, burgers, gemeenteraden, professionals, directies en wetenschappers. Daarnaast geeft Renate colleges en trainingen over scenariodenken aan de VU, Delft Top Tech, Nyenrode Business Universiteit, SIOO en de UvA.

Lees hier meer over Renate.

 

 

Friso van Nimwegen

Strategieconsultant en schrijver

Friso van Nimwegen (Geschiedenis, Universiteit Leiden) werkt sinds 2021 bij De Ruijter Strategie. Als strategieadviseur helpt hij organisaties hun omgeving beter te begrijpen en slim na te denken over de toekomst. Zijn expertise ligt in het uitzoeken en samenbrengen van allerlei relevante gegevens en inzichten tot één duidelijk en prikkelend verhaal over de toekomst. Hij werkte onder andere aan projecten voor de Verenigde Naties, het Ministerie van Justitie en Veiligheid, de provincie Noord-Holland en verschillende gemeenten. Daarnaast geeft hij lezingen en gastcolleges over scenariodenken en strategie.

Voor hij bij De Ruijter Strategie begon was Friso actief als historicus en publiceerde hij over Nederlandse politiek in de achttiende eeuw. In 2019 ontving hij de Elsevier Weekblad/Vrienden van de Witt-scriptieprijs. Ook was hij schrijfcoach bij de Universiteit Leiden. In zijn vrije tijd doet Friso aan boulderen, leert hij nieuwe talen en zingt hij in het leukste koor van Utrecht.

Sharda Tewari

Trendwatcher, projectmanager en trainer

Sharda Tewari (planologie, Universiteit van Amsterdam) werkt sinds 2022 bij De Ruijter Strategie. Vanuit haar brede interesse en multidisciplinaire achtergrond zet ze haar voelsprieten uit voor nieuwe ontwikkelingen en tendensen in de maatschappij, en duidt ze de gevolgen daarvan op de lange termijn

Voordat ze bij De Ruijter Strategie aan de slag ging, was Sharda bijna twintig jaar werkzaam in de ruimtelijke ontwikkeling. Ze werkte in verschillende hoedanigheden voor gemeenten, woningcorporaties, en vastgoedbeheerders, onder andere als projectmanager, procesmanager, beleidsmedewerker en adviseur. Zo leerde ze de fijne kneepjes van projectmanagement en advisering kennen en ontwikkelde ze een brede kennis over de werking van de publieke en semipublieke sector.

Lees hier meer over Sharda.

Reinier Hattink

Strategieconsultant, facilitator en trainer

Drs. Reinier Hattink studeerde Sociaal Economische Geschiedenis aan de Universiteit Leiden, Inlichtingenstudies aan de Universiteit van Amsterdam en werd opgeleid tot scenarioschrijver aan onder meer de New York Film Academy. Sinds 2023 is hij als consultant, facilitator en trainer werkzaam bij De Ruijter Strategie. Hiervoor werkte Reinier als Strategisch Adviseur bij Defensie. Nog altijd is hij als reserveofficier verbonden aan de krijgsmacht.

Reiniers interesseveld ligt op het gebied van veiligheidsvraagstukken, geopolitiek en megatrends. Hoewel deze onderwerpen zich buiten ons bereik afspelen, zijn ze van grote invloed op ons allemaal. Reinier helpt mensen, bedrijven en organisaties graag bij het inzichtelijk maken van de effecten hiervan en het inspelen hierop. Zijn brede vorming en interesses maken hem een lateraal denker die domeinoverstijgend kan werken. Reinier heeft veel ervaring in het ontwerpen en begeleiden van wargames en andere serious games. Deze creatieve werkvormen helpen deelnemers nieuwe routes naar de toekomst te ontdekken en beter voorbereid te zijn op wat er mogelijk op hen af komt. Zijn motto: goed voorbereid zijn is beter dan hopen dat het goed komt; hoop is een slechte strategie voor de toekomst.

Lees hier meer over Reinier.

Femke Pennink

Schrijver en onderzoeker

Femke Pennink (Linguistics, Universiteit Leiden) werkt sinds 2023 bij De Ruijter Strategie. Als schrijver en onderzoeker brengt zij de omgeving voor diverse organisaties in kaart en vertaalt trends en (on)zekerheden naar toekomstbeelden. Met een achtergrond in zowel natuur- als taalkunde is zij multidisciplinair ingesteld en goed in staat verbanden te zien tussen uiteenlopende onderwerpen en thema’s. Zij werkte onder andere aan projecten voor de Staat van de Uitvoering, Waterschap Drents Overijsselse Delta, Zorginstituut Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit.

Voor ze bij De Ruijter Strategie begon liep Femke stage bij vertaalbureau Linguatech waar ze veel ervaring heeft opgedaan met het schrijven van originele content en het redigeren van teksten. In haar vrije tijd leest ze alles wat los en vast zit, van literaire fictie tot doktersroman en van non-fictie tot poëzie. Ook zwemt ze graag het hele jaar door in zee.

Kwint Kramer

Junior strategieconsultant

Kwint Kramer begon zijn ontwikkeling in business met een double degree Business Studies Marketing aan InHolland en de bachelor International Sales & Marketing aan de Business Academy Aarhus in Denemarken. Daarna zette hij zijn leerschool door aan de Universiteit van Amsterdam met de MSc BA Leadership & Management om zo meer inzicht te krijgen in de stap van strategie naar implementatie.

Kwint werkt sinds 2024 als junior strategieconsultant bij De Ruijter Strategie. Daar ondersteunt hij projecten met reflecties op ondernemingsplannen, data-analyses, visualisaties, verslaglegging en facilitatie bij workshops. In zijn vrije tijd gaat hij graag surfen, zwemmen en sporten of op pad met zijn vrienden.

Jannie Pruimers-Lanenga

Administratief-financieel medewerkster

Jannie ondersteunt als zzp’er verschillende bedrijven bij hun administratie en boekhouding, waaronder De Ruijter Strategie.  En dat is heel fijn, want dan kan de rest van het team zich onbezorgd focussen op de projecten, trainingen en lezingen. Door haar nuchtere kijk op het leven, haar Amsterdamse humor en haar praktische oplossingen zien we Jannie ondertussen meer als een collega dan als externe ondersteuning.

Iris Lijkendijk

Junior onderzoeker

Iris kwam in de zomer van 2023 bij De Ruijter Strategie voor een verkennende stage, na het behalen van haar Bachelor International Business Administration aan de VU. Die stage heeft ze zo succesvol doorlopen, dat we haar ook tijdens haar Master Global Business & Sustainability aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heel graag als onderzoeker in het team houden. In haar vrije tijd probeert Iris zo veel mogelijk van de wereld te zien, waarbij Afrika haar favoriete werelddeel is.